Home » Guitarpedaler » Overdrive pedaler

Overdrive pedaler

Der findes et utal af forskellige overdrive pedaler og effekter til guitar. Faktisk er det en effekt du ofte kan opnå, blot med en forstærker.

Herunder ser du en masse gode overdrive pedaler du kan købe, men er du mere interesseret i hvad overdrive egentlig er, så læs med i afsnittet: Hvad er overdrive egentlig?

Gode og billige overdrive pedaler i 2023

Herunder har vi samlet nogle af de bedste og billigste overdrive pedaler du finder i 2023. Klik på dem for at komme til shoppen, hvor de kan købes.

Carl Martin PlexiTone

Carl Martins PlexiTone byder bl.a. på indbygget booster, og 2 kanaler til forvrænging. En ægte tre-trins raket som kan det hele.

Joyo JF-02

Den billige løsning uden at gå på kompromis med kvalitet. Her får lækker rørlyd fra en pedal der opfører sig som en klassisk rør-drevet forstærker.

Caline DCP-08

Med Caline DCP-08 Nightwolf Fuzz & overdrive får du både en lækker overdrive, men samtidig en sprød fuzz - alt sammen i en samlet pedal.

Hvad er overdrive egentlig?

Overdrive kaldes på dansk for overstyring. Hvis du har et gammelt anlæg, kan du sikkert huske dengang du kunne skrue så meget op, at lyden blev helt grov og forvrænget. Det er faktisk overdrive, eller overstyring.

Det der skete i det gamle anlæg var, at et kredsløb eller rørforstærker-delen blev overbelastet, og derfor blev noget af lyden “klippet af”. Det er præcis det samme der sker i en guitarforstærker.

Hvad kan overdrive effekt bruges til?

Du kender garanteret lyden fra en blød overdrive som bruges i blues, til en hårdere overdrive i rock. Skruer du helt op for effekten, ender du ud i det der kaldes distortion, som ofte bruges til metal og lignende.

Også andre instrumenter kan bruge overdrive, og du kan sågar også sende en stemme gennem en overdrive effekt, via en mikrofon selvfølgelig. På orgel gjorde John Lord lyden ganske kendt via sit Hammond orgel, så også her kan det bruges.

Herunder kan du høre forskellige eksempler på overdrive, med effektpedalen BOSS Blues Driver (BD-2), som er en af de mest brugte overdrive pedaler på markedet.

Alle mærker har overdrive pedaler

Stort set alle kendte og ukendte mærker, har en overdrive effekt. Du har lige læst om BOSS, men et af de mere kendte mærker er også det tidligere danske mærke TC Electronic.

Overdrive er grundstenen i mange guitaristers lyd, og derfor bør du også have en overdrive effekt. Tjek de ovenstående effekter, og se om ikke der er noget for dig. Ellers finder du mange flere overdrive pedaler her.

Comments are closed.