Home » Guitarpedaler » Delay pedaler

Delay pedaler

Der findes super mange forskellige delay pedaler og effekter til guitar. Populært sagt gentager den bare præcis hvad du spiller, et bestemt stykke tid efter.

Herunder kan du se en række gode delay pedaler du kan købe, men vil du vide mere om hvad delay er, og hvad forskellen er på analogt og digitalt delay, så læs med i afsnittet: Hvad er delay egentlig?

Gode og billige delay pedaler i 2023

Herunder har vi samlet nogle af de bedste og billigste overdrive pedaler du finder i 2023. Klik på dem for at komme til shoppen, hvor de kan købes.

BOSS DM-2W

BOSS er blandt pionererne indenfor guitarpedaler, og dette er en reissue af 1977 modellen af den klassiske analoge BOSS delay.

TC Electronic Flashback

Med denne digitale FlashBack X4 fra danske TC Electronic, får du alt hvad du har brug for i en delay, inkl. TonePrint teknologien.

Joyo JF-08

Skal det være billigt, så klarer denne digital delay fra Joyo skærende uden problemer. Du får masser af værdi til prisen.

Hvad er delay egentlig?

Oversætter man delay til dansk, betyder det at forsinke, eller forsinkelse. Og det er lige præcis hvad en delay gør. Den tager den lyd der “indspilles”, og gentager den med en vis forsinkelse. Du kan ofte vælge om der skal være mange gentagelser, hvor hurtigt de skal komme osv. Nogle delay pedaler kan også forme lyden lidt, og gøre den mørkere eller lysere.

Hvad kan en delay effekt bruges til?

En delay bruges ofte til at få lyden til at fylde mere. Forestil dig, at lyd bølger der skvulper ind på stranden. Når alle instrumenterne spiller, kommer der mange bølger, som når langt op på stranden. Når den ene guitar så stopper med at spille akkorder, og i stedet spiller en solo, så kommer der kun enkelttoner fra guitaren. Derfor vil der være lidt færre bølger, og nogle af dem når måske ikke så langt op på stranden.

Med en delay pedal, kan enkelttonerne gentages, så der kommer konstante bølger, som godt nok kommer mindre og mindre op på strandbredden, men til gengæld kommer der mange. Derfor fylder en delay meget i lydbilledet. Men al den snak om teori er kedelig. Hvad med at få det forklaret med en video i stedet?

Her kan du høre den omtalte BOSS DM-2W testet.

Delay pedaler kommer i mange typer

Stort set alle kendte mærker fører delay pedaler af forskellig art. Mange skelner ret kraftigt mellem digitale og analoge delay pedaler. Hvor en analog delay pedal får bestemt indstillingerne ud fra de enkelte enheder i kredsløbet, virker en digital delay mere som en computer, med forskellige parametre der kan stilles på. Mange mener det kan høres på lyden, og det er lidt en religionssag, om man er til det ene eller det andet.

Har du brug for en delay pedal, så kig på en af de ovenstående pedaler. Der er sikkert en i dit prisleje. Du kan også finde mange flere delay pedaler her.

Comments are closed.