Home » Guitarpedaler » Distortion pedaler

Distortion pedaler

Der findes rigtig mange forskellige distortion pedaler og effekter til guitar. Populært er distortion en udvidet form for overdrive, hvor kredsløbet belastes yderligere.

Herunder kan du se en række gode distortion pedaler du kan købe. Hvis du vil vide mere om hvad distortion egentlig er, og hvad forskellen er på overdrive og distortion, så læs med i afsnittet: Hvad er distortion egentlig?

Gode og billige distortion pedaler i 2023

Herunder har vi samlet nogle af de bedste og billigste distortion pedaler du finder i 2023. Klik på dem for at komme til shoppen, hvor de kan købes.

TC Electronic Dark Matter

Med denne distortion fra danske TC Electronic, kan du spille i hele spektret fra blød blues til heavy metal. En rigtig god pedal brugt af mange.

Joyo JF-03

Med denne Crunch Distortion fra Joyo får du masser af distortion for pengene. En simpel og billig pedal, med en lækker lyd til prisen.

Caline CP-58

Denne Caline distortion pedal har en klassisk britisk distortion lyd. Samtidig har den også en 3-bånds equalizer så du kan fintune lyden.

Hvad er distortion egentlig?

Distortion er meget lig overdrive – altså overstyring af lyden. F.eks. som når musikken skratter fordi man skruer så højt op at anlægget ikke kan følge med. Lyden der kommer ind i kredsløbet, overbelaster simpelthen de komponenter som sidder i kredsløbet, og derfor er lyden der kommer ud i den anden ende forvrænget.

Forskellen på overdrive og distortion, er at distortion forvrænger meget mere. Med andre ord er inputsignalet ind i kredsløbet meget voldsommere end ved overdrive, og derfor får man også et mere forvrænget signal ud. Det er muligt at skabe distortion alene med en guitarforstærker, men mange styrer ofte distortion med en pedal, hvor det er nemmere at styre lyden og tonen, og slå den til og fra.

Hvad kan en distortion effekt bruges til?

Du kender sikkert distortion fra hård rock, heavy metal og lignende, men det kan også bruges i mildere omstændigheder, til at give lidt ekstra “krydderi” på tonen i en blues, eller en tung guitar i en popsang. Mulighederne er mange.

Du kan få lidt inspiration i filmen hver, hvor ovenstående BOSS DS-1 bliver testet.

Der findes mange forskellige distortion pedaler

Hvert mærke med respekt for sig selv, tilbyder mindst 1 distortion pedal. Mange benytter en distortion pedal som grundlyd, hvilket vil sige den nærmest altid er tændt.

Har du fået mod på at købe en distortion pedal, så vælg en af de foreslåede for oven, eller se flere distortion pedaler her.

Comments are closed.