Home » Guitarpedaler » Loop pedaler

Loop pedaler

Der findes mange forskellige typer af loop pedaler, eller guitar looper om man vil. Fælles for dem alle er dog at de lader dig indspille en eller flere sekvenser, som du efterfølgende kan afspille. Lidt ligesom en gammeldags båndoptager.

Herunder ser du forskellige loop pedaler du kan købe, men er du mere interesseret i hvad loop pedaler, eller loop effekt er, så læs med i afsnittet: Hvad er en loop pedal egentlig?.

Gode og billige loop pedaler i 2018

Herunder har vi samlet nogle af de forskellige loop pedaler på markedet i 2018, fra den billigste til den bedste. Vil du købe en af dem, eller læse mere, så klik på dem.

Joyo JF-329

Skal det bare være billigt, er denne looper fra Joyo en god investering. Du får utroligt meget for pengene med op til 20 minutters indspilning.

BOSS RC-3 Loop Station

RC-3 BOSS er standardpedalen indenfor looperen. Her får du 3 timers indspilning, 99 lag og mulighed for USB 2.0 til lagring af lydfiler.

BOSS RC-30 Dual Track

Har du større krav til din looper, er RC-30 fra BOSS et godt bud. Her får du 3 timers stereo looping, 99 lag og 2 forskellige spor.

Hvad er en loop pedal egentlig?

En loop pedal er en transportabel båndoptager – meget groft sagt. De fungerer ofte på den måde, at du ved aktivering går i indspilningsmode, hvor du kan indspille et riff, en rytme eller noget helt andet. Ved næste tryk går man til afspilningsmode, hvorefter det man lige har indspillet, afspilles igen og igen, indtil man deaktiverer pedalen.

Det der er forskel på de forskellig loop pedaler, er bl.a.:

  • Hvor mange gange man kan spille oveni sig selv (hvor mange spor der er)
  • Om der kan laves A og B stykker med forskellige optagelser
  • Hvilke input der er, om der kun er guitarinput, eller om der også f.eks. er mikrofon og keyboard input
  • Om der kan gemmes indspilninger i banker, som senere kan hentes frem, også via lydfiler

Hvad kan en guitar looper bruges til?

Har du set Ed Sheeran spille live, eller set et klip med ham på YouTube, så har du sikkert oplevet en loop pedal (godt nok i den dyre ende). Ed bruger næsten altid en looper til sine live jobs, hvor han ene og alene leverer lyden nærmest lige så godt som et helt orkester. Her i eksemplet med nummeret Castle on the Hill, kan du se hvordan han først opbygger guitarlyd, så tromme/percussion, mere guitar og så synger ind over de forskellige dele af lydene.

Ed Sheerans loop pedal er dog et custom build, så sådan en kan du ikke lige gå ud og købe. Boss har dog deres topmodel BOSS RC-300, som er en super professionel looper, som kan alt hvad de fleste behøver – hvis man ikke lige er Ed Sheeran.

Herunder kan du se en demo, med pedalen BOSS RC-30, som også er nævnt ovenfor. Her bruges der forskellige spor, samt den indbyggede trommemaskine, til at jamme ind over.

Mange mærker laver loop pedaler

Den billigste guitar looper du ser her på siden, er fra Joyo, som er et fint billigt mærke. Men det er ikke uden grund at de 2 andre er fra BOSS. Når det kommer til loop pedaler anses BOSS som værende førende, og har flere interessante loop pedaler at byde på, end dem der er vist herover. Her kan du se et overblik over flere loop pedaler.

Det kræver dog sit at blive god til at bruge en loop pedal. Du skal have timingen i orden, ned til millisekundet. Ellers kommer det til at lyde forfærdeligt.

Comments are closed.